28.1.13

Βάζουν μπροστά για το Κόμμα...



Ίδρυση φορέα «πολιτικού έργου» ανακοινώνουν σήμερα οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξ. Έλληνες. Πρώτο βήμα για κόμμα.
Θέση στις πολιτικές εξελίξεις και τις ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού λαμβάνουν τα... στελέχη που αποχώρησαν, προ μηνών, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου καθώς και στελέχη που διεγράφησαν από τη Ν.Δ. ή πολιτευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το καταστατικό του νέου φορέα που, τελικά όπως αποφασίστηκε, δεν πρόκειται να είναι «φόρουμ προβληματισμού» αλλά θα έχει, εξ αρχής, σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

Πλην των Κ. Μαρκόπουλου, Γ. Κουράκου, Χρ. Ζώη, Γ. Μανώλη, Μιχ. Γιαννάκη, Δημ. Σταμάτη, Χαρ. Αποσκίτη κ.α. από το κόμμα του Π. Καμμένου, δεν αποκλείεται το παρών να δώσει και ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης καθώς και ο πρώην βουλευτής Κ. Κιλτίδης. Παραμένει αμφίβολο ποιά στελέχη θα εμφανισθούν εξ αρχής στο νέο φορέα καθώς στις προθέσεις κάποιων εκ των «προβεβλημμένων» είναι να προσχωρήσουν σε δεύτερο χρόνο, στη λογική και της διατήρησης της επικοινωνιακής παρουσίας του νέου σχήματος.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, οι περισσότεροι μοιάζουν να θεωρούν ότι υπάρχει χώρος για ένα σύγχρονο, συντηρητικό σχήμα στην ελληνική πολιτική σκηνή που θα πλασαριστεί μεταξύ Ν.Δ. και του χώρου που σήμερα καταλαμβάνουν οι ΑΝΕΛ, χωρίς την υπερβολή της συνομωσιολογίας που κυριαρχεί στο λόγο του Καμμένου και απαλλαγμένο από τη μονοδιάστατη αναφορά στο ζήτημα του μνημονίου που «σήμερα πλέον αποτελεί μία πραγματικότητα», όπως σημειώνουν.

Κατά πληροφορίες, στο επίκεντρο της προσπάθειας θα μπει η διατύπωση θέσεων για την παραγωγική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας, θα επιχειρηθεί δηλαδή το κόμμα να μην έχει χαρακτήρα φορέα διαμαρτυρίας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Σαμαρά, έστω κι αν υπάρξει προσκλητήριο επανένωσης της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις αφορούν το σήμερα καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια της εξελίξεις και, συνεπώς, ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα το, πάντως, δύσκολο αυτό σενάριο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: