9.1.13

Καθημερινή: Χωρίς τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου...


...έφτασε η λίστα στον Βενιζέλο...
Μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη για την «εξιχνίαση» της υπόθεσης αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ φέρεται να κάνει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, σε ρεπορτάζ της οποίας αναφέρεται:

Το περίφημο «στικάκι» (μνήμη USB) που ... παρέδωσε ο τέως ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννης Διώτης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο περιείχε 2.059 ονόματα. Από την πληροφορία αυτή, που προκύπτει από δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές του...



...υπουργείου Οικονομικών, συνάγεται ότι απουσίαζαν τα τρία επίμαχα αρχεία, που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Διώτης είχε παραλάβει το «στικάκι» τον Ιούνιο του 2011, όταν αποχώρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών το παρέδωσε στις υπηρεσίες του Σώματος προς επεξεργασία, για να το μεταβιβάσει στη συνέχεια στον νέο -τότε- υπουργό κ. Βενιζέλο.


Σχόλιο: Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της εφημερίδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απαλλαχθεί από τις πιθανές κατηγορίες αλλοίωσης της λίστας, κάτι που θα του εξασφαλίσει μια εικόνα αθωότητας, καθώς η προκαταρκτική επιτροπή των τριών κομμάτων της κυβέρνησης δεν θα εξετάσει το μείζον θέμα της μη αξιοποίησης αλλά και της εξαφάνισης της λίστας.

Κατά τα λοιπά, το κλίμα φαίνεται ότι βαραίνει ακόμα περισσότερο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική τύχη της απόδοσης ευθυνών στο πρόσωπο του.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: