27.1.13

Από τις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, η Αυστραλία (ΒΙΝΤΕΟ)...

Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η νοτιανατολική Αυστραλία. Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις... παραλιακές περιοχές. Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρήσει, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Κάμπελ Νιούμαν είπε ότι ο στρατός είναι σε επιφυλακή και θα κληθεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που αναμένεται να επιδεινωθεί.

Ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει επηρεάσει και τεράστιες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει. Χάος επικρατεί και στην Καμπέρα, όπου ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν τις κολώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο μεταξύ, έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τότε που ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα στη Βικτώρια και πολλά μέτωπα είναι ακόμα ανεξέλεγκτα, η δε πυροσβεστική προβλέπει ότι θα χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα πριν σβήσουν όλες οι εστίες.

Πάντως για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες. Η αλλαγή του καιρού και οι λιγοστές βροχοπτώσεις συνέβαλαν ώστε οι πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στον έλεγχο των πυρκαγιών.

Δείτε βίντεο από δραματική διάσωση αγοριού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: