12.1.13

Μη βιάζεστε να με στείλετε στον Κορυδαλλό...

«Βιάστηκαν να με τελειώσουν, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» δηλώσε ο πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου λίγες μέρες πριν η Βουλή αποφασίσει για την παραπομπή του ή όχι σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ.

Με μια οργισμένη και... συναισθηματική ομιλία στη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας είναι αποφασισμένος να απαντήσει λέξη προς λέξη σε όσα του καταλογίζονται για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παραμείνει αδρανής θεατής.

«Μήπως βιάστηκαν να κατασκευάσουν έναν ένοχο, μήπως βιάστηκαν να με στείλουν στον Κορυδαλλό; Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» λέει χαρακτηριστικά στο STAR.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του θα ισχυριστεί πώς εφόσον οι καταθέσεις των συγγενών του καλύπτονται πλήρως από τα εισοδήματά τους δεν είχε κανένα κίνητρο να απαλείψει τα ονόματά τους από τη λίστα. Επίσης θα θυμίσει σε όσους τον κατηγορούν πώς δεν έκανε τίποτα για να πιάσει τους φοροφυγάδες πως ήταν εκείνος που δημιούργησε το θεσμό των οικονομικών εισαγγελέων και αυστηροποίησε το νομικό πλαίσιο ώστε να συλληφθούν δεκάδες επώνυμοι για φορολογικά αδικήματα και χρέη.

Την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς περιμένουν τις εξηγήσεις Καπελέρη και Διώτη για να ρίξουν φως στο μυστήριο με τα στικάκια που κυκλοφορούν και τα ίχνη του παραχαράκτη.

Ο Ιωάννης Καπελέρης διαψεύδει τον Γ.Παπακωνσταντίνου και αναφέρει πώς ουδέποτε πήρε εντολή ελέγχου. Οι αρχές πάντως θεωρούν κομβική και την κατάθεση του πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, δεδομένου πώς το στικάκι που έχουν στα χέρια τους φέρεται να έχει ημερομηνία αντιγραφής 8 Ιουλίου 2011, όταν δηλαδή εκείνος ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Κάτι που σημαίνει πως ήδη με βάσει τα γνωστά δεδομένα, κυκλοφορούν τουλάχιστον 3 αντίγραφα της λίστας αλλά απουσιάζει το πρωτότυπο και το πρώτο αντίγραφο!


πηγη star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: