7.1.13

Παρασκευόπουλος: Ο Βενιζέλος πήρε δημόσιο έγγραφο και το έκρυψε (BINTEO)...

Για απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ κατηγόρησε ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πήρε δημόσιο έγγραφο και το έκρυψε ο Βενιζέλος. Και οι κ. Διώτης και Καπελέρης έχουν ευθύνες. Όλοι μαζί προσπαθούσαν να.. το κρύψουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό του (...), η ΔΗΜΑΡ έχει παγιδευτεί να κοιτάξει να ξεφύγει» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος. Πρόσθεσε ότι Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς έχουν πολιτικές ευθύνες για τη λίστα.

Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να καταθέσει την πρότασή του για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και την Τρίτη το πρωί.

«Δεν έχουμε προδικάσει το αποτέλεσμα της προανακριτικής και την καταδίκη Παπακωνσταντίνου» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου εγκαλείται γιατί υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης εγγράφου, τέτοιου είδους ευθύνη για τον Βενιζέλο δεν προέκυψε, αν προκύψει εδώ είμαστε. Για εμάς αυτή τη στιγμή δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες» σημείωσε.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εισαγγελική προδιάθεση και δικαστικές πρακτικές. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ λεει «όχι» στην ατιμωρησία. «Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο όλα στο φως, αλλά με μεγάλη προσοχή» δήλωσε. Ο κ. Μπεγλίτης είπε ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση.

Από την πλευρά του, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε πρέπει να γίνει εξέταση από το 1974 όλων όσων διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα.

Χαρακτήρισε τη στάση Βενιζέλου ως λαθεμένη πολιτική κίνηση. Για τη στάση των κ. Βουδούρη και Βουτσινά –που δεν υπέγραψαν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου- δήλωσε ότι αρνούνται όλες τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει το κόμμα αφήνοντας υπόνοιες για επικείμενη διαγραφή τους βάσει του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών στο καταστατικό μας, όμως ο κανονισμός της Βουλής δίνει την προνομία στον επικεφαλής της ΚΟ να ορίζει τη σύστασή της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: