11.1.13

Στη Βουλή σύντομα το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ...


Καταθέτει την Δευτέρα ο Διώτης...
Στη Βουλή αναμένεται να φτάσει σύντομα το πόρισμα από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ. Όπως όλα δείχνουν, η πραγματογνωμοσύνη στο αλλοιωμένο USB θα γίνει με απόφαση του Κοινοβουλίου και όχι της Δικαιοσύνης, αφού οι...
κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θέλουν να αποφύγουν ενστάσεις ή δικονομικά προσκόμματα από εμπλεκομένους και υπόπτους, με συνέπεια να καθυστερήσει η έρευνα. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Σύμφωνα με το Έθνος, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο Ιωάννης Διώτης καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, μετά την αποκάλυψη ότι ο χρόνος γέννησης του memory stick που είχαν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρεται να είναι η 8η Ιουλίου 2011, πριν δηλαδή φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μαζί με τον κ. Διώτη έχει κληθεί για τον ίδιο λόγο και ο προκάτοχός του Γιάννης Καπελέρης.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση υλικού που θα διαφωτίσει την περαιτέρω έρευνα, δεδομένου ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή οι ψηφοφορίες για την Προανακριτική Επιτροπή.

Στη διάρκεια συσκέψεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη, διατυπώθηκαν έντονοι προβληματισμοί για το νοθευμένο USB, την ημερομηνία που εμφανίζει, το ενδεχόμενο αλλοίωσής του και ως προς τον χρόνο μεταγραφής, αλλά και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα στικάκια με διαφορετικές ημερομηνίες εγγραφής, όπως αυτό που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης και το οποίο φέρεται να έχει μεταγραφεί στις 4 και 5-8-10, δηλαδή πριν να παραδοθεί από τους Γάλλους στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν ζητήσει τη συνδρομή ειδικών και φέρονται να διαθέτουν ένα λογισμικό-πρόγραμμα στο ΣΔΟΕ μέσω του οποίου μπορούν να ανακτήσουν διάφορα αρχεία και να φανεί εάν υπήρχαν στο USB τα αρχεία με τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν θα χρησιμοποιήσουν τώρα το επίμαχο λογισμικό για να προβληθούν ενστάσεις για ακυρότητες κ.λπ., αφού μία εκ των υστέρων πραγματογνωμοσύνη θα καταδείξει την τεχνική τους παρέμβαση και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν την προσφυγή κατά των μελλοντικών τεχνικών ερευνών...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: