8.1.13

ΠΑΣΟΚ: Σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τη βία στα ΑΕΙ...

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο τα πρόσφατα κρούσματα βίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν οι...
βουλευτές, σε σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, «όλο και πιο συχνά, τελευταία, ενημερωνόμαστε για βίαια επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ όπως οι προπηλακισμοί καθηγητών και η καταστροφή της πανεπιστημιακής περιουσίας». Οι βουλευτές επικαλούνται συγκεκριμένα τα περιστατικά που συνέβησαν στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα βίαιων συμπεριφορών».

«Τα Πανεπιστήμια πρέπει να αποτελούν χώρο παραγωγής νέας γνώσης και να μη μετατρέπονται σε εστίες βίας και παρανομίας. Είμαστε υπέρμαχοι του ασύλου ιδεών και οφείλουμε να καταδικάζουμε και να παλεύουμε ενάντια στο άσυλο ανομίας που πολλοί επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν στα πανεπιστήμιά μας», καταλήγουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: