25.1.13

Κάτω τα χέρια απ' τους εργαζόμενους στο Μετρό...



Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ εκφράζει με δελτίο τύπου το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων


Ολόκληρο το δελτίο Τύπου...

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργαζομένους του «ΜΕΤΡΟ» και καταδικάζουμε την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον τους εκ μέρους της συγκυβέρνησης και κυρίαρχων ΜΜΕ.

Στον αγώνα των ανθρώπων που καθημερινά κινούν τους συρμούς κάτω απ’ την μεγαλούπολη, για να μας μεταφέρουν μ’ ασφάλεια στις δουλειές μας, στις σχολές μας, στις παρέες μας, στην/στον σύντροφό μας, χτυπάει και η δική μας καρδιά, δουλεύει και το δικό μας μυαλό. Στην αποφασιστικότητά τους βρίσκει χώρο για να σταθεί όρθια η αξιοπρέπεια, η περηφάνια μας, το αίσθημα δικαιοσύνης μας, η αγωνία μας για δημιουργική διέξοδο «απ’ το τούνελ» των μνημονίων της κοινωνικής καταστροφής.

Η συγκυβέρνηση που στοχοποιεί τους εργαζόμενους του «ΜΕΤΡΟ» και των υπόλοιπων ΜΜΜ, λίγους μήνες μετά το ταχυδακτυλουργικό «θάψιμο» του σκανδάλου της SIEMENS, είναι υποκριτική και επικίνδυνη. Κανένα δικαίωμα δεν έχει να επικαλείται τον λαό στην πολιτική επιστράτευση εργαζομένων – τον ίδιο λαό που τσακίζει, υπηρετώντας περιδεής τις προσταγές της τρόικας.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους μας να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καταδικάζοντας την άθλια πολιτική επιστράτευση, που μεθοδεύει η συγκυβέρνηση. Επιστρατεύοντας οι ίδιοι την κατανόηση και την υπομονή τους εκεί που πρέπει: Στους αγώνες συμπολιτών μας ενάντια στο συλλογικό πισωγύρισμα.

Πίσω απ’ το δέντρο της παραπληροφόρησης απλώνεται ένα δάσος που όλος ο λαός, με την δύναμη της ενότητας, πρέπει να διαβούμε – ως το ξέφωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: