7.1.13

Ενίσχυση νέων γιατρών μέσω ΟΑΕΔ ζητεί ο ΙΣΑ...


Την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης των νέων ιατρών μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) και ζητεί από τον υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση να παρέμβει για την ένταξη των λειτουργών του Ιπποκράτη στο σχετικό πρόγραμμα.
«Η ...
παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, διότι όπως σας είναι γνωστό η επάνδρωση ενός ιατρείου προϋποθέτει την επένδυση ιδιαιτέρως υψηλού κεφαλαίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να μην δύνανται οι νέοι ιατροί να παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους και να παραμένουν άνεργοι, μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα επιβίωσης» αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης προς τον υπουργό Εργασίας.

Η οικονομική ενίσχυση των ιατρών μέσω του σχετικού προγράμματος θα συνδράμει καταλυτικά τόσο στην ενίσχυση του χώρου της υγείας, όσο και στην εύρυθμη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος από τους νέους ιατρούς, εκτιμά ο ΙΣΑ και καλεί τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει για την ένταξη και των γιατρών στους νέους επαγγελματίες που επιδοτούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: