11.1.13

Από εβδομάδα οι ανακοινώσεις για διάσπαση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα...

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) έληξε την Παρασκευή χωρίς να κατατεθεί καμία πρόταση, από τις τέσσερις τράπεζες που είχαν καταθέσει μη...
δεσμευτικές προσφορές (Εθνική, Αlpha Bank, Eurobank και Attica Bank).

Το μοντέλο για το μέλλον του ΤΤ προβλέπει πλέον την διάσπασή του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ωστόσο οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισαν τη διάσπαση του Ταμιευτηρίου και την αυτόνομη πορεία της νέας «καλής» τράπεζας.

Εντούτοις, τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με την τρόικα, δεν επέτρεψαν να ανακοινωθεί εντός της ημέρας η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.
Πληροφορίες από το ΤΧΣ αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο θα προσδιορισθούν σημαντικά θέματα του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει η νέα διοίκηση της τράπεζας, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Σιγανό.

Θα πρόκειται για ένα βιώσιμο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο τη Δευτέρα, ώστε το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να λάβει την έγκριση της τρόικας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: