7.1.13

Δεν είμαστε εμείς εκτός γραμμής...

...η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς, λέει ο Π.Μουτσινάς...
Συνεχίζει τις "ευθείες βολές" κατά της ΔΗΜΑΡ ο Π. Μουτσινάς που εμμένει στην πρόθεσή του να ψηφίσει -το ίδιο και ο Οδ. Βουδούρης- την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Όπως είπε στον... ΒΗΜΑ 99,5: «Δεν είμαστε εμείς εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αν τα ξέραμε αυτά προεκλογικά δεν θα ήμασταν καν στη ΔΗΜΑΡ».

Όπως όλα δείχνουν οι αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ, δεν αποκλείεται πλέον να λάβουν τη μορφή ρήξης. Στην κατεύθυνση αυτή δείχνει, μετά τον γραμματέα του κόμματος Σπ.Λυκούδη και ο στενός συνεργάτης του Φ.Κουβέλη Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα, δήλωσε με νόημα ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν επιτρέπει διαγραφή μέλους της, αλλά ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει στον πρόεδρο του κόμματος να αλλάξει τη σύνθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Θα κάνουν άλλη μια φορά το ίδιο που έχουν κάνει σε όλες τις βασικές αποφάσεις. Το κομματικό σώμα έχει κουραστει. Είναι κόντρα σε όλες τις αποφάσεις. Την Παρασκευή θα καταψηφίσουν το φορολογικό» είπε ο κ. Χατζησωκράτης για τους Οδ.Βουδούρη και Π.Μουτσινά.

Οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου, κάτι που προβλέπεται -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατίθεται εντός της ημέρας.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο Π.Μουτσινάς επισήμανε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5: «Πρέπει να πάει σε βάθος η έρευνα και όποιος έχει ευθύνες να τιμωρηθεί. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τον Ευ.Βενιζέλο και πρέπει να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής».

Έριξε, δε, λάδι στη φωτιά, λέγοντας: «Δεν είμαστε εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Είναι θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αυτοί άλλαξαν τακτική. Αν μας τα είχαν πει αυτά προεκλογικά, δεν θα ήμασταν καν μέλη της ΔΗΜΑΡ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ουδέποτε συζητήθηκε στο κόμμα τι θα πρέπι να πράξει για την υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά υπήρξε ένα τηλεφώνημα που έλεγε τι θα πρέπει να ψηφίσουν οι βουλευτές. «Ζητήσαμε να βρεθούμε για να το συζητήσουμε. Δεν είναι σοβαρό θέμα αυτό για να συζητηθεί;» κατέληξε ο κ. Μουτσινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: