30.1.13

Στους δρόμους και πάλι τα λεωφορεία...

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία ενώ προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία, στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, έναντι των άλλων τεσσάρων προτάσεων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ...
πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
Στους δρόμους της Αθήνας επρόκειτο να βγουν και πάλι σήμερα τα αστικά λεωφορεία, έπειτα από πέντε ημέρες απεργίας των εργαζομένων σε αυτά. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι οδηγοί των λεωφορείων της εταιρείας των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) αποφάσισαν σε ψηφοφορία με κάλπη να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αρχίζοντας διάλογο με τη διοίκηση και την κυβέρνηση (υπερψήφισαν την πρόταση ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ με 758 ψήφους).

Πάντως, ειδικά για αύριο τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν, αφού οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν ήδη εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτικοί, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ενιαίου Ταμείου αύριο και την Παρασκευή.

Στη χτεσινή συνέλευση των οδηγών της ΟΣΥ, που ήταν η πλέον κρίσιμη για τον κλάδο τους από τη δεκαετία του ’90, συμμετείχαν πάνω από 2.500 άτομα, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας κράτησε ως τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, η ψηφοφορία για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεών τους τελικά έγινε με κάλπες. Κι αυτό, επειδή η ψηφοφορία με ανάταση των χεριών που έγινε νωρίς το απόγευμα, δεν μπόρεσε να βγάλει αποτέλεσμα.

Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ. Ετσι, αύριο δεν θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία, ενώ από αργά σήμερα το βράδυ θα τραβήξουν χειρόφρενο τα τρένα του προαστιακού σιδηροδρόμου και του ΟΣΕ. Λόγω της απεργίας στον προαστιακό οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα πηγαίνουν έως το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πάντως, όπως ανακοίνωσε χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στους επιβάτες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για αύριο, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδιού», ανάλογα με την επιθυμία του κάθε επιβάτη...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: