11.1.13

Αλ. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ψαρέψει τυφλά ακροατήριο...

Εντονη κριτική στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα γεγονότα στη βίλα Αμαλία και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει άσκησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Επειδή η...
πολιτική του δεν είναι εναλλακτική, προσπαθεί να ψαρέψει τυφλά ακροατήριο...και από αυτή την άποψη μπορεί να υιοθετεί από τις πιο συντηρητικές απόψεις μέχρι τις πολύ δήθεν επαναστατικές», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η γραμμή δράσης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση και όχι σε συσπείρωση δυνάμεων πάνω σε μια ριζικά διαφορετική πολιτική».

«Θέλει να γίνει σοσιαλδημοκρατία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και ταυτόχρονα να διατηρήσει μια αριστεροκομμουνιστική χροιά ούτως ώστε να διευρύνει το ακροατήριό του...Όλα αυτά οδηγούν στη νόθευση του ριζοσπαστισμού», πρόσθεσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι πιο κοντά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο σημείωσε ότι «το πιο σωστό είναι να μπουν τέσσερις κάλπες», μία για κάθε πρόσωπο για το οποίο προτείνεται διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει «τέλειο έγκλημα» και επανάλαβε ότι το κόμμα της ζητεί τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά και την επέκταση της έρευνας για κάθε άλλο εμπλεκόμενο, συμπεριλαμβανομένων των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: