6.1.13

Τι θα πει ο Παπακωνσταντίνου στην Στάη...



kourdistoportocali
Την πρώτη ουσιαστική εφ΄ όλης της ύλης «απολογία» του θα κάνει το βράδυ της Δευτέρας ο κατηγορούμενος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο ... κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να μιλήσει στην κρατική τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Ελλη Στάη για την υπόθεση που συγκλονίζει την πολιτική σκηνή της χώρας.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το αν ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναμένεται να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές του ευθύνες, θα προχωρήσει στην παράθεση των ονομάτων, όσων κατά την άποψή του έχουν αλλοιώσει τη λίστα για να τον πλήξουν.

Ακόμη, ο κ. Παπακωνσταντίνου λογικά θα κληθεί να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Γιατί δεν πρωτοκόλλησε το cd όταν το παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του;
Γιατί έγινε η μετεγγραφή των στοιχείων από το cd σε usb stick;
Που βρίσκεται σήμερα το πρώτο cd. Σε ποιόν το είχε παραδώσει για φύλαξη;
Γιατί το κράτησε και δεν το απέστειλε αρμοδίως για πλήρη έρευνα όλων των ονομάτων που περιείχε;
Γιατί επέλεξε αρχικά μικρό αριθμό ονομάτων προκειμένου να ελεγχθούν και με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή;
Πως εξηγεί το γεγονός ότι λείπουν μόνον τα ονόματα των στενών του συγγενών, μιας εξαδέλφης του, του συζύγου της και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα θελήσει να αποκαλύψει το σύνολο των επιχειρημάτων του κατονομάζοντας και όσους, κατά την άποψη του αλλοίωσαν τη λίστα.

Θα επιφυλαχθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, είτε στη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής όπου -με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων- θεωρείται σίγουρο ότι θα παραπεμφθεί.

Στο μεταξύ αναμένεται, ίσως και αύριο να κατατεθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει και τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα πρόσωπα των οποίων τις ευθύνες πρέπει να διερευνήσει η προανακριτική.

Ενώ εντός της εβδομάδας θα προσέλθουν προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις ως ύποπτοι στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα τους απαγγελθούν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: Τι θα πει ο Παπακωνσταντίνου αύριο το βράδυ στην Ελλη Στάη για τη λίστα Λαγκάρντ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84509#ixzz2HC23D9hF

Δεν υπάρχουν σχόλια: