16.1.13

Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας, λέει ο Τσίπρας...


Απάντηση στην ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης προς όλες τις «δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» που απηύθυνε εκ μέρους των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το... πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντάται με τον Κάρολο Παπούλια: «Πρέπει να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας από τη βία» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη τη στρατηγική έντασης» και σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αποτελούν θέματα εκμετάλλευσης τα κρούσματα βίας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Όπως είπε ο Αλ.Τσίπρας, στη διάρκεια των επαφών του διαπίστωσε διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ επισήμανε πως υπάρχει μεταστροφή στην κοινή γνώμη στη Γερμανία για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, δε, ότι οι Γερμανοί βλέπουν με ευαισθησία ακόμη και θέματα, όπως το ζήτημα των κατοχικών δανείων.

Συμπερασματικά, ο Αλ.Τσίπρας επισήμανε ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: