22.1.13

«Προσεκτικά η παρέμβαση στον Τειρεσία»...


«Η όποια παρέμβαση στο αρχείο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, δεδομένης της σημασίας που έχει αυτό για την ορθή εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου από τα τραπεζικά ιδρύματα» επισημαίνει στην...
έγγραφή απάντησή του σε ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει ελαστική μεταχείριση των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που μπήκαν στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την αρχή της κρίσης και μετά.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι αν γίνει παρέμβαση στο εν λόγω αρχείο, ενδεχομένως αυτή να καταστήσει τα πιστωτικά ιδρύματα επιφυλακτικότερα ως προς τη χορήγηση πιστώσεων, με τις ανάλογες συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών, στην παρούσα φάση, αξιολογεί τα αποτελέσματα της εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν.

Οι βουλευτές που είχαν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών είναι οι: Χρήστος Κέλλας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Διονύσης Σταμενίτης, Γιάννης Μιχελάκης, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Σιούφας, Ιωάννης Καράμπελας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Ευθύμιος Καρατάσιος, Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, Ιωάννης Κεφαλλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Μάξιμος Σενετάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Άννα Καραμανλή.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: