3.1.13

Ρώσος υπήκοος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ...

Προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί στο γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ τη ρωσική υπηκοότητα, υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί... την ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σταρ του γαλλικού σινεμά, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων γάλλων φορολογουμένων, δεν αλλάζει την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προωθήσει τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των ατόμων με ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω και κατά τρόπο ώστε να μην προσκρούει στην απόφαση περί αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει στο τέλος του έτους ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδεια παραμονής ή ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν το επιθυμεί. "Αν ο Ζεράρ το θέλει πραγματικά, διευθετείται, και με θετικό τρόπο", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο γάλλος ηθοποιός, ηλικίας 64 ετών, είχε ανακοινώσει πριν ότι επιθυμεί να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο και ότι θα επιδιώξει να λάβει βελγική υπηκοότητα. Παρευρίσκεται συχνά σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία και σε άλλες εκδηλώσεις με διασημότητες της χώρας.

Η εγκατάσταση του Ντεπαρντιέ στο χωριό Νεσέν του Βελγίου, που βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα, γνωστό από την μετεγκατάσταση εκεί πλούσιων Γάλλων για φορολογικούς λόγους, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: