25.1.13

Αναζωπύρωση στο μέτωπο των σκουπιδιών στην Κερατέα...


Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα, από οκτώ υποψηφίους, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν πριν από ...
δύο ημέρες πρόταση ενδιαφέροντος και για το εργοστάσιο στο Γραμματικό.

Κάτοικοι της Κερατέας, παρουσία κατοίκων της Φυλής και του Γραμματικού, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι η αναθέτουσα αρχή των έργων.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, κάτοικοι της Κερατέας και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Στ.Ιατρού κατέθεσαν προσφυγές και αίτημα αναστολής στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία κρίνει τις αποφάσεις των διοικητικών οργάνων, με κύριο επιχείρημα ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της, το απόγευμα, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψαν τις προσφυγές και τα αιτήματα αναστολής με το επιχείρημα ότι «οι λόγοι που ο αιτών επικαλείται κρίθηκαν αβάσιμοι».

Λίγο αργότερα, ο κάτοικοι της Κερατέας και ο πρώην δήμαρχος Στ.Ιατρού έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν ότι η διαδικασία της δημοπράτησης είναι παράνομη. Επιτέθηκαν δε κατά του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γ.Σγουρού για «παράνομες, αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ιατρού, οι εταιρείες δεν ήθελαν να εμπλακούν στην «καυτή πατάτα» που λέγεται Κερατέα, αλλά υποχρεώθηκαν προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στα υπόλοιπα εργοστάσια.



Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι ο επί 128 ημέρες αγώνας των κατοίκων στα «μπλόκα» της Κερατέας, για τον οποίον υπάρχουν ακόμη ποινικές διώξεις εναντίον τους, συνιστά παρακαταθήκη και οδηγό που τους υποχρεώνει σε νέα δυναμική αντίσταση.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: