10.1.13

Δραστική η μείωση στο κονδύλι των εφημεριών...

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί ιατροί...
Νέα δραστική μείωση στο κονδύλι των εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για το τρέχον έτος καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τα συνολικά...
κονδύλια για εφημερίες περιορίζονται φέτος στα 241 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,2 εκατ. ευρώ προορίζονται για το ΕΚΑΒ). Από πλευράς υπουργείου Υγείας δεν δόθηκε καμιά εξήγηση για την δραστική μείωση των ποσών, τα οποία είναι λιγότερα ακόμη και από τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό.

Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε στις 5-12-12 είχε εγγραφεί ποσό 284 εκατ. ευρώ.

Το αντίστοιχο ποσό για τις εφημερίες στο ΕΣΥ στον προϋπολογισμό του 2012 ήταν 370 εκατ. ευρώ, δηλ πρόκειται για μείωση που φτάνει περίπου το 35%.
«Πρόκειται για σφαγιαστική περικοπή, η οποία θα προκαλέσει ασφυξία στη δυνατότητα εφημέρευσης των Νοσοκομείων και τη συνακόλουθη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα οποία το τελευταίο χρόνο παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

«Νυστέρι» και στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης
Την ίδια στιγμή, «περίεργη και αναιτιολόγητη κατανομή πόρων στα νοσοκομεία» καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, «το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, με 920 κρεβάτια, χρηματοδοτείται με 24,3 εκατ. ευρώ, όταν ο «Ευαγγελισμός», με 933 κρεβάτια, λαμβάνει 62,5 εκατ. ευρώ ενώ το νοσοκομείο «Παπανικολάου» παίρνει τα μισά χρήματα σε σύγκριση με το Λαϊκό».

Σημειώνεται ότι το Ιπποκράτειο διαθέτει ένα από τα βασικά κέντρα μεταμοσχεύσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών, οι διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: