11.1.13

ΠΑΣΟΚ: Με το Στικάκι στο χέρι και με φόντο το Συνέδριο...


Το ΠΑΣΟΚ δε θυμίζει σε καμία περίπτωση αυτό που κάποτε λέγανε «το μαντρί από το οποίο όποιος βγει τον τρώει ο λύκος..»
Παρόλα αυτά και επειδή έχει μάθει να θρέφεται μέσα από τις κρίσεις του, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία...
έντονη κινητικότητα προς τις δύο κατευθύνσεις.

Τη δική του «ΡΙΚΣΣΥ» έκανε χθες ο βουλευτής Χρ. Αηδόνης, προφανώς για να ακολουθήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο, στην ανά την επικράτεια εκστρατεία του.

«Μικρό το κακό» λένε από την Ιπποκράτους, μιας και η έξοδος του Αηδόνη, έγινε σε «άκαιρη» μέρα και κυρίως σε μία στιγμή που το βάρος της αντιγραφής πέφτει στον Ι. Διώτη.

Στελέχη βέβαια της Ιπποκράτους με τα οποία συνομιλήσαμε, κάνουν λόγο για πάνω από 30 στικάκια, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο το βάρος κυρίως στον Γ. Παπακωνσταντίνου και το γραφείο του.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν «εσύ αν είχες ένα τέτοιο στικάκι στα χέρια σου, δε θα έκανες μία κόπια;»

Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως δημιουργεί και άλλα δεδομένα.

Τον αντίθετο δρόμο φαίνεται πως παίρνει ο πάλαι ποτέ διεκδικητής της ηγεσίας, και ίσως το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στέλεχος του Κινήματος, Κ. Σκανδαλίδης, που γυρίζει στα πράσινα λημέρια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως προετοιμάζονται και νέες επιστροφές, κυρίως σημαντικών στελεχών, με βαθιά συνδικαλιστική δράση και κυρίως με καλή απήχηση μέσα στην κοινωνία, όπως ο Γ. Κουτσούκος.

Κάτι τέτοιο όμως εγείρει αντιδράσεις από εκείνη την πλευρά που δεν επιθυμεί ξανά την ταύτιση με το παλαιοπασοκικό παρελθόν, που αποτελεί πλέον την ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις αυτές αναμένεται να κορυφωθούν στη μεγάλη μάχη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συνέδριο θα σηματοδοτήσει τη κρίσιμη καμπή, όπου το βασικό διακύβευμα θα είναι «Νέο Κόμμα ή όχι;»

Εκεί θα συγκρουστούν δύο τάσεις:

Η πρώτη που θέλει την ανασύσταση ενός ΠΑΣΟΚ, με τα χαρακτηριστικά, το ύφος και κυρίως το πελατειακό κοινό της δεκαετίας του 80, με περισσότερη κεντρο-αριστερή κατεύθυνση.

Και η δεύτερη που επιζητά την αναδιαμόρφωση του Κινήματος, μέσα από σύγχρονα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά των σοσιαλδημοκρατικών παρατάξεων, με βασικό πρότυπο το Ιταλικό Κόμμα.

Θ.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: