12.1.13

Φιάσκο με δύο νεκρούς στρατιώτες σε γαλλική επιχείρηση στη Σομαλία ...

 Θρίλερ με τον Γάλλο όμηρο...
Αβέβαιη παραμένει η τύχη του Γάλλου πράκτορα που κρατούνταν εδώ και τρία χρόνια όμηρος από Σομαλούς ισλαμιστές, μετά την αποτυχημένη γαλλική επέμβαση για την απελευθέρωσή του στα νότια της αφρικανικής χώρας
Αρχικά ,το γαλλικό υπουργείο Άμυνας αφότου επιβεβαίωσε μετά...
από πολλές ώρες ότι όντως διεξήχθη επιχείρηση αργά το βράδυ της Παρασκευής η οποία έγινε αρχικά γνωστή από τους Σομαλούς ισλαμιστές, ανακοίνωσε ότι ο όμηρος, Ντενί Άλεξ, πράκτορας της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών (DGSE) είναι νεκρός, καθώς εκτελέστηκε από τους απαγωγείς του.

Ωστόσο οι τελευταίοι το διέψευσαν αμέσως. Εκπρόσωπος των σομαλών ισλαμιστών, δήλωσε τηλεφωνικά ότι "οι Γάλλοι δεν πήραν αυτό που ζητούσαν" καθώς ο όμηρος δεν βρισκόταν καν στην περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση. Είπε ότι ο Αλεξ είναι ζωντανός και ότι οι αντάρτες θα δώσουν πληροφορίες για την τύχη του, εντός δυο ημερών. Έκανε επίσης λόγο για «άγρια μάχη» 45 λεπτών, κατά την οποία οι Σομαλοί υποστηρίζουν ότι σκότωσαν «αρκετούς» Γάλλους στρατιώτες και ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη τραυματία, χωρίς να δώσουν πληροφορίες για τις δικές τους απώλειες.

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Άμυνας, «κατά την επιδρομή σκοτώθηκαν δυο Γάλλοι στρατιώτες και 17 τρομοκράτες».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα εναντίον κατοικίας στο Μπιλομάρερ, μιας περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών σεμπάμπ, 110 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, με το ψευδώνυμο Ντενί Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Τον Ιούνιο του 2010 είχε εμφανιστεί σε βίντεο, κάνοντας έκκληση προς την γαλλική κυβέρνηση, να αποσύρει την στήριξή της προς την κυβέρνηση της Σομαλίας...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: