30.1.13

Σε δύο στρατόπεδα...

Σε δυο μεγάλα στρατόπεδα χωρίζεται εν πολλοίς το ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου του, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασισμένο να επιβάλλει τις επιλογές του.

Ο ... Πρόεδρος του κόμματος, με τους υποστηρικτές του, επιμένει σταθερά στη στήριξη της κυβέρνησης, στην αναβάθμιση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη κατά τον ανασχηματισμό που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Μαρτίου και την ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ιπποκράτους είναι σαφές πως έχει όλες τις δυνατότητες ελέγχου του Συνεδρίου που πραγματοποιείται, όπως συμβαίνει με κάθε ηγεσία.

Ωστόσο, ο εναπομείναν κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, στην πλειοψηφία του, διατηρεί τα λεγόμενα «αντιδεξιά» αντανακλαστικά, όπως προκύπτει και από τις Συνδιασκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί και όπου η πλειοψηφία των στελεχών ζητούσε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Την άποψη για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και ομαλοποίηση προοπτικά των σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να υποστηρίξουν στελέχη του λεγόμενου «παραδοσιακού» ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αλλά και η Βάσω Παπανδρέου και ο Χρήστος Παπουτσής, αν τελικά επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο.

Η μάχη, άλλωστε, που θα δοθεί στο Συνέδριο δεν θα είναι «μάχη ηγεσίας», αφού κανείς δεν αμφισβητεί τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά «μάχη πολιτικών», που όμως-ανεξαρτήτως αν δεν ομολογείται –αποτελούν έμμεση αμφισβήτηση και της ηγεσίας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: