18.1.13

Παραδέχθηκε το ντόπινγκ ο Αρμστρονγκ...



...αλλά χωρίς…τύψεις...
Στην εξομολόγηση που περίμενε με αγωνία το κοινό, προχώρησε εν τέλει, ο σταρ της ποδηλασίας, Λανς Άρμστρονγκ, στη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρεϊ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες για να... να βελτιώσει τις επιδόσεις του, δεν φάνηκε ωστόσο να μετανιώνει για το ντόπινγκ.

Παραδέχθηκε το ντόπινγκ ο Αρμστρονγκ, αλλά χωρίς...τύψεις

«Βλέπω αυτή την κατάσταση ως ένα μεγάλο λάθος που επανέλαβα πολλές φορές. Πήρα αυτές τις αποφάσεις, ήταν λάθος μου και είμαι εδώ για να ζητήσω συγγνώμη», δήλωσε ο Άρμστρονγκ, αρνούμενος ωστόσο ότι επρόκειτο για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλήματος», όπως το είχε χαρακτηρίσει η αμερικανική υπηρεσία αντιντόπινγκ, Usada.

Τον περασμένο Οκτώβριο η εν λόγω υπηρεσία, δημοσιοποίησε μια έκθεση 1000 σελίδων, σύμφωνα με την οποία, ο Άρμστρονγκ βρέθηκε στο επίκεντρο «του πιο καλοσχεδιασμένου, επαγγελματικού και επιτυχημένου προγράμματος ντόπινγκ» που έχει υπάρξει ποτέ στον αθλητισμό.

Ερωτηθείς κατά την συνέντευξή του, στο δίκτυο OWN της Όπρα, αν το ντόπινγκ ήταν «μέρος της διαδικασίας» ώστε να κερδίσει τον διάσημο ποδηλατικό αγώνα Tour de France (είχε κερδίσει επί 7 συνεχόμενες χρονιές, από το 1999-2005 κατόπιν ωστόσο οι τίτλοι του αφαιρέθηκαν), ο Άρμστρονγκ εξήγησε: «Είναι σα να λέμε ότι πρέπει να έχουμε αέρα στα λάστιχα ή νερό στα μπουκάλια μας. Ήταν μέρος της δουλειάς. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά αυτή ήταν η άποψή μου και πήρα αυτές τις αποφάσεις».

Όταν η Όπρα τον ρώτησε αν αισθανόταν ότι κάνει κάτι λάθος, ο Άρμστρονγκ, απάντησε «όχι», προσθέτοντας ότι αισθανόταν περισσότερο φοβισμένος, παρά ένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: