17.1.13

Αλ. Παπαρήγα: «Επιπόλαιες και κουτές οι δικαιολογίες του Παπακωνσταντίνου»...


Ως «κουτές και επιπόλαιες δικαιολογίες» χαρακτήρισε την επιχειρηματολογία του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξηγώντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια επιχειρήματα, εκτός και αν θέλουν να καλύψουν κάτι άλλο».
Η κυρία Παπαρήγα, με...
απλό και ξεκάθαρο τρόπο, αποδόμησε πλήρως τη διάτρητη υπερασπιστική γραμμή τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του κ. Γιάννη Διώτη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι Παπακωνσταντίνου και Διώτης χρησιμοποιούν επιπόλαια και κουτά επιχειρήματα. Ότι δήθεν έχασε το CD και μετά δεν το έχασε. Ότι το έκανε αντίγραφο για ασφάλεια. Ότι ο άλλος έκανε αντίγραφο στο αντίγραφο και μετά το κατέστρεψε. Μα, καλά, αυτοί οι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο κ. Διώτης που έπρεπε να είναι πονηρεμένος, είναι τόσο επιπόλαιοι;».

Επισήμανε πως καταλήγει στο συμπέρασμα «μήπως οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να συγκαλύψουν κάποιους. Μήπως εκβιάζονται και αλληλοεξαρτώνται και επιχειρούν με κουτές και επιπόλαιες δικαιολογίες να καλύψουν κάτι» και πρόσθεσε «δεν μπορεί να κυνηγάς την 17Ν και να λές ότι δεν ξέρω από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια επιχειρήματα και θα τα επαναλάβουν αύριο στην επιτροπή;».

Τόνισε ακόμη πως: «Ο Παπακωνσταντίνου έφερε κάποια επιχειρήματα για την μη πρωτοκόλληση. Να δεχθώ ότι τα πιστεύει ο ίδιος. Δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο ότι είναι γνώστης της σαπίλας. Το αποκάλυψε όταν είπε ότι, αν το έδινε, θα έβγαιναν στην δημοσιότητα και θα υπήρχαν εκβιασμοί».

Πέραν αυτών είπε πως «φθάνει πια με την ευαισθησία περι διαχωρισμού πολιτικής και ποινικής ευθύνης. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θα ψηφίσουμε λευκό για την παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου» εξηγώντας ότι «Επι των ημερών Παπανδρέου είχε γίνει υπ αριθμόν 1 ζήτημα η φοροδιαφυγή. Ξέρει ότι υπάρχει λίστα λαγκάρντ και δεν το ελέγχει. Ισως γιατί ασχολούταν με την πράσινη ανάπτυξη»

Τέλος η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «μέσα από την Βουλή και την δικαιοσύνη δεν περνά πάντα η αλήθεια. Το σύστημα είναι θωρακισμένο ώστε σε ελάχιστες περιπτώσεις και αν υπάρχει σκοπιμότητα θα βγει η αλήθεια»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: