23.1.13

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)...


Τι πραγματικά είπε ο Β. Διαμαντόπουλος...
Λάδι στη φωτιά στη κόντρα που έχει ξεσπάσει με το ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει η κυβέρνηση, με αφορμή το βίντεο με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Κεδίκογλου αρνήθηκε οτι έγινε συρραφή στο βίντεο, ενώ ο... Δένδιας δήλωσε, ότι δεν ανακαλεί τίποτα από όσα είπε για το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή περί μετάβασης του στη νομιμότητα.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις  Κεδίκογλου στο ΒΗΜΑ FM : «Όλη η ομιλία [του Β.Διαμαντόπουλου] ήταν 50 λεπτά. Δώσαμε μόνο αποσπάσματα, δεν κάναμε συρραφή. Αλλά και στην πλήρη εκδοχή είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Είναι η φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία. Όπως έχω ξαναπεί από τις εμπρηστικές δηλώσεις έως τις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση μικρή. Οι βουλευτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «η ανεργία δεν είναι βία είναι τραγωδία, είναι αρρώστια» και αναρωτήθηκε «αν ο άνεργος έχει δικαίωμα να βιαιοπραγήσει αφού έχει ασκηθεί βία εναντίον του;»


Οι δηλώσεις Δένδια:

«Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία», τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναρωτήθηκε, ακόμη, πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή του στο παρελθόν σε ακροδεξιό κόμμα, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά.

Παράλληλα, επισήμανε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, ωστόσο υπογράμμισε ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: