18.1.13

ΣΥΡΙΖΑ: Απροκάλυπτη η παρέμβαση του ΔΝΤ...


Η επισήμανση που κάνει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του ότι η αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε στάση πληρωμών ή έξοδο από το ευρώ, «δείχνει ότι...

και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την ''αλλαγή κλίματος''», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του κόμματος, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και αναρωτιέται, με προφανή την ειρωνεία προς τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ: «Αλήθεια, αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών».

Και καταλήγει με νόημα: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: