2.1.13

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό (ΒΙΝΤΕΟ)...



Για 650 ψυχές, πολλές από τις οποίες έχουν κάνει σπίτι τους κάποια γωνιά του δρόμου, ήταν «βάλσαμο» στον εφιάλτη της ανεργίας που ζουν εδώ και μήνες, ακόμη και χρόνια, το πιάτο φαγητό που εξασφάλισαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Σε ... αυτή την ουρά που σχημάτισαν, ο χρόνος αναμονής δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό τους. Άλλωστε, το ρολόι της... φυσιολογικής ζωής σταμάτησε από τη μία στιγμή στην άλλη, όταν έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν στον δρόμο.
Άνθρωποι, ακόμη και από τις λεγόμενες «καλές συνοικίες», όπως το Κολωνάκι και η Γλυφάδα, έκαναν ένα μικρό ταξίδι μέχρι να φτάσουν στο Ρουφ και το κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για να πάρουν τρόφιμα. «Άνθρωποι, οι οποίοι είχαν υψηλά εισοδήματα στο παρελθόν, έχουν ένα πολύ καλό σπίτι, λόγω των συγκυριών αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και εμφανίζονται με τα καλά τους ρούχα στην πόρτα του ιδρύματος, προκειμένου να μπορέσουνε να βρούνε, αν όχι ένα πιάτο φαγητό, γιατί έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν, τουλάχιστον μία τσάντα με τρόφιμα, γιατί δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν από το σούπερ μάρκετ» τονίζει ο πρόεδρος του κέντρου, Γ. Αποστολόπουλος.
Το γεύμα τελείωσε. Η αίθουσα σιγά-σιγά αδειάζει. «Να ’ταν κάθε μέρα Πρωτοχρονιά» σκέφτονται και αφήνουν το τραπέζι και παρέα με τη μοναξιά τους γυρίζουν στους δρόμους της πόλης.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: