19.1.13

Ξανά στην έδρα δικαστές και εισαγγελείς...



Την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τον Απρίλιο, οπότε θα επανεξετάσει τη στάση της, αποφάσισε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου έκανε λόγο για ... στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά της Δικαιοσύνης από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις μισθολογικές αποδοχές δικαστών και εισαγγελέων που προσεγγίζουν το 60% ενώ σημείωσε ότι οι δικαστές είναι ανοιχτοί στο διάλογο και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις διότι έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών του λειτουργήματός τους απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό όσο και της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Οι δικαστές-οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο- αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανατροπή της αντισυνταγματικής μείωσης του μισθολογίου τους ασκώντας προσφυγές στο Συμβουύλιο της Επικρατείας και αγωγές ενώπιον του μισθοδικείου για την ακύρωση του Μνημονίου 3.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εισαγγελείς, οι οποίοι στη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι το Φεβρουάριο οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: