15.1.13

Ξεκίνησε η σύσκεψη, στο τραπέζι τρομοκρατία, λίστα Λαγκάρντ και Τ.Τ...


Ο έντονος προβληματισμός για την αναβίωση της τρομοκρατίας με τα συνεχή χτυπήματα των τελευταίων ημερών αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το τελευταίο...
χτύπημα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις επιμέρους επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, δημιουργούν αμηχανία και βαρύ κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι κύριοι Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης καλούνται να χαράξουν συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης τη έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει πλήρης επισκόπηση της υπόθεσης που αφορά στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Μείζον θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση είναι αφενός ο αριθμός των καλπών -τρεις ή τέσσερις- που θα στηθούν την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Η διάσκεψη των προέδρων δεν θα λάβει καμία απόφαση από τη στιγμή που τα κόμματα διαφωνούν και θα παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια, όπου θα λυθεί με ψηφοφορία.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και μια πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα οριστούν από τα κόμματα ως μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν για θέματα αποκρατικοποιήσεων με αιχμή του δόρατος το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου αναμένεται να τεθούν θέματα όπως ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και η υλοποίηση των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων ώστε να γίνονται δεκτές από τα υπουργεία επιμέρους προτάσεις των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης

Ενα ακόμη ζήτημα που αφορά στην υπόθεση είναι οι απόψεις περί παραγραφής, που όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της υπόθεσης..
 http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: