30.1.13

Η Εφορία κυνηγάει τεκμήρια -Από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι και μαθήματα γιόγκα...


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από παντού προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρονικούς φακέλους για τους φορολογούμενους, έτσι τράπεζες, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες ακόμα και γυμναστήρια θα πρέπει ...
μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να έχουν αποστείλει τα στοιχεία των πελατών τους.

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία πελατών τους προς διασταύρωση.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να στείλουν στοιχεία όχι μόνο τα ιδιωτικά Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, Ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ινστιτούτα, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές κλπ, αλλά επίσης: οι σχολές εισαγωγικών εξετάσεων ΑΣΕΠ και πιστοποιήσεων γενικά, οι σχολές οδήγησης, ωδεία, οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών και τα γυμναστήρια. Θα αποστείλουν το ΑΦΜ υπόχρεου και το ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, ιδιαίτερα μαθήματα) από το 2011 και μετά.

Οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπόλοιπο και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές που έχουν γίνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να διαβιβάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα ΑΦΜ των ιατρών που εκτέλεσαν ιατρικές πράξεις, σχετικές ημερομηνίες κ.α.
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πρέπει να δώσουν στοιχεία για τις εισφορές των εργαζομένων.
Οι εταιρείες τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία των πελατών τους...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: