14.1.13

Διχογνωμία Μαξίμου-Βουλής ...


...για τις κάλπες της Προανακριτικής...
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της ψηφοφορίας, την Πέμπτη, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Υπό το φόβο διαφοροποιήσεων βουλευτών των... κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού από την πρόταση για παραπομπή μόνον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του Μαξίμου και της Βουλής για το εάν θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες οι προτάσεις των κομμάτων, ή τέσσερις, όσα δηλαδή τα πρόσωπα που ζητείται να παραπεμφθούν. Λύση στο θέμα αυτό αναμένεται να δώσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Τρίτη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, υπό παρακολούθηση βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, καθώς ουδείς αποκλείει ότι ένας αριθμός γαλάζιων βουλευτών θα υπερψηφίσει την πρόταση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της «συμμαχίας» Ανεξάρτητων Ελλήνων-Χρυσής Αυγής για παραπομπή και των Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Με στόχο να υπάρξει καλύτερη επιτήρηση των βουλευτών κατά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες. Κατά τον κ. Μπαλτάκο, η επιλογή αυτή είναι νομικά επιτρεπτή και τη συγκεκριμένη θέση υιοθετεί -κατά πληροφορίες- και η ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική με τις αντίστοιχες ψηφοφορίες του παρελθόντος και να στηθούν τέσσερις κάλπες, αφού οι κατηγορίες είναι προσωπικές.

Στενοί συνεργάτες του δηλώσαν ότι «επί της ουσίας, η Βουλή αναλαμβάνει εισαγγελικό έργο και αυτόν τον χαρακτήρα έχουν και οι προτάσεις των κομμάτων. Δεν είναι πολιτικά κείμενα».

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών και πως αρκετοί από τους αποπεμφθέντες πρώην βουλευτές του κόμματος δεν θα ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: