18.1.13

Έξοδο από το ευρώ λόγω ενίσχυσης ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΔΝΤ...


Ιδιαίτερη ανησυχία για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων εκφράζει στην έκθεσή του για την Ελλάδα που δημοσιοποίησε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ότι...

η τάση αυτή, αν δεν ανακοπεί μέσω της αποφασιστικής εφαρμογής του Μνημονίου από την κυβέρνηση, ενδέχεται να οδηγήσει σε πολιτική κρίση ή ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Αυτό δεν θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο καθυστερήσεις, αλλά θα οδηγούσε σε πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία ή και έξοδο της χώρας από το ευρώ», επισημαίνει.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως στους επόμενους 12 μήνες η Ελλάδα μπορεί να αφήσει πίσω της την πολιτική αστάθεια και να βελτιώσει την υλοποίηση του προγράμματος, υπό τη στήριξη της ΕΕ.

Όμως παραμένει ακόμη ευάλωτη σε σοκ αξιοπιστίας λόγω της εφαρμογής του προγράμματος αλλά και της επί του παρόντος εύθραυστης πολιτικής κατάστασης.

Η εναλλακτική της εξόδου από το ευρώ θα διευκόλυνε τεχνικά την προσαρμογή στην Ελλάδα, όμως θα προκαλούσε τεράστια οικονομική αποσταθεροποίηση εντός της χώρας και στην Ευρωζώνη, καθώς το κόστος της μετάδοσης είναι υψηλό, σημειώνεται στην έκθεση.


imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: