19.1.13

Στο πανί η ζωή του Λανς Αρμστρονγκ...



Οι επιτυχίες, η αποδοχή, η άνοδος, το σκάνδαλο ντόπινγκ και η πτώση του διάσημου ποδηλάτη περιλαμβάνονται στο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με... πληροφορίες, ήδη η Paramount έχει αγοράσει τα δικαιώματα για να γυρίσει ταινία.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Deadline.com η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο με τίτλο "Ο κύκλος του ψεύδους: Η πτώση του Λάνς Άρμστρονγκ" της Τζούλι Μονκούρ, η οποία κάλυπτε για λογαριασμό των New York Times επί μια δεκαετία τους αγώνες και τις νίκες του ποδηλάτη.

Εν τω μεταξύ ο πρώην ποδηλάτης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην Οππρα Γουίνφρεϊ και προβλήθηκε την Παρασκευή, είπε ότι αισθάνεται ντροπή για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και χαρακτήρισε «θανατική ποινή» τον ισόβιο αποκλεισμό του από την ποδηλασία εξαιτίας της χρήσης αναβολικών.

Ο Λανς Αρμστρογνκ σημείωσε ότι αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong που ίδρυσε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον αντίκτυπο που είχε για την οικογένειά του το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη. Αν και παραδέχθηκε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί για τα χρόνια χρήσης αναβολικών, με τα οποία κέρδισε επτά φορές το Γύρο της Γαλλίας, υποστήριξε ότι η ποινή που του επέβαλε η Αμερικανική Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ είναι πολύ βαριά σε σχέση με τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους αθλητές, οι οποίοι ομολόγησαν ότι έκαναν χρήση αναβολικών.

Ο 41χρονος ποδηλάτης δήλωσε ότι η επιθυμία του να αναβιώσει τον ανταγωνισμό ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να ομολογήσει το ντόπινγκ και μολονότι φιλοδοξεί να επιστρέψει στην επαγγελματική ποδηλασία γνωρίζει ότι πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες.

Ο Αρμστρονγκ δεν είναι ο μόνος

Η παραδοχή της χρήσης αναβολικών ουσιών από το διάσημο ποδηλάτη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και έχει ανασύρει από τη μνήμη ανάλογες υποθέσεις αθλητών που αρνούνταν κατηγορηματικά ότι έκαναν ντόπινγκ, έως ότου βρήκαν μια εύσχημη δικαιολογία για να το παραδεχθούν. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα των New York Times με τίτλο "Οι διαφορετικοί τρόποι να αποφύγεις τις κατηγορίες για ντόπινγκ". Από τις πιο γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνη της Μάριον Τζόουνς η οποία δήλωσε ότι πίστευε πως ο προπονητής της έδινε λάδι από λιναρόσπορο καθώς και της Κέλι Γουάιτ που είπε ότι η ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο αίμα της, ήταν για να καταπολεμήσει τη ναρκοληψία από την οποία έπασχε.

Αναλυτικά το άρθρο εδώ:


(Πηγή:ΑΜΠΕ, Reuters, New York Times)

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: