17.1.13

Η «γραμμή» των κομμάτων στη ψηφοφορία...



Η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει τελικά στην ψηφοφορία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι σε εκείνη των ΑΝΕΛ και Χ.Α. Η ΝΔ μάλλον σε όλες. Ερωτηματικό παραμένει η... στάση του ΠΑΣΟΚ.
Με συζήτηση και ψηφοφορία για τον τρόπο διεξαγωγής της μυστικής ψηφοφορίας που θα γίνει το βράδυ ξεκινάει η κοινοβουλευτική διαδικασία για τις παραπομπές σε προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά από επιμονή του Ευ.Βενιζέλου, που δεν ήθελε επ' ουδενί να στοχοποηθεί, είναι να γίνουν τρεις ψηφοφοίες και να στηθούν 7 κάλπες, όσοι και οι συνδυασμοί προσώπων που προτείνουν τα κόμματα.

Πριν από λίγο η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να συμμετάσχει και στην ψηφοφορία της κυβερνητικής πρότασης -όπως είναι βέβαια αναμενόμενο- αλλά και στην ψηφοφορία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, αλλά θα απόσχει για συμβολικούς λόγους από την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Και η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στο να συμμετάσχει σε όλες τις ψηφοφορίες. Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπάρχει πιθανότητα να απόσχει από τις άλλες ψηφοφορίες πλην εκείνης της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε ψηφοφορία επί της διαδικασίας (με ονομαστική ψηφοφορία και όχι δια εγέρσεως) θα προτείνει τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο θα αφορά στα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα (δίπλα) τις αντίστοιχες κατηγορίες.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: