24.1.13

Τα ρεμάλια της πλατείας Συντάγματος...


Έλα Βουλή στον τόπο σου...

Έλια Ζερβού

Και που λέτε, εκεί που αγόρευε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κάτι λέει η Φωτεινή Πιπιλή, τολμώντας να διατυπώσει αντίρρηση.
Αμέσως πετάχτηκε το...

παιδί λαού, ο Κασιδιάρης με το όνομα και τη ρούμπωσε:

"Κάτσε μωρή κάτω, μη μιλάς μωρή, πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!".

Η παρέμβαση του Κασιδιάρη ήταν εντυπωσιακή, από τη στιγμή που δεν μιλούσε στη μάνα του, αλλά σε μια κυρία, συνάδελφο, εκλεγμένη αντιπρόσωπο του εκλογικού σώματος, μεγαλύτερη σε ηλικία από εκείνον, με μια πορεία (την όποια, πάντως αξιοπρεπή και χωρίς κατηγορίες για εγκληματικό βίο) στην πολιτική ζωή της χώρας.

Όχι ότι η μάνα του Κασιδιάρη αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς, απλώς εκείνη θα του έχωνε μια ξεγυρισμένη μπάτσα στη μάπα, να φτύσει το Νουνού που του 'δωσε.

Στη Βουλή μας πάντως, δεν του βάλανε ούτε σαπούνι στο στόμα για τιμωρία.

Ο αξιότιμος προεδρος της Βουλής κύριος Μεϊμαράκης, αυτός που έλεγε την άλλη φορά στον Παυλόπουλο ότι γλείφει αρχίδια, σαφώς ευθυγραμμισμένος με το ήθος της αδελφής ψυχής τον Κασιδιάρη, παρακάλεσε απλώς να αφήσει τον κ. Παππά να ολοκληρώσει.

Να ακυρώνουν στη Βουλή τόσες χιλιάδες "μπιπ" της τηλεόρασης, τόσα εκατομμύρια π@π@κι@ και αναγραμματισμούς του διαδικτύου, με τέτοια ελαφρότητα και συνάμα βαρύτητα ευθύνης, προσωπικά δεν θα το περίμενα ποτέ.

Αν δεν μπορούν να συγκρατηθούν σε κάτι που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, πώς γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τη ζωή μας στα χέρια τους;

Τη ζωή μας έχουν στα χέρια τους, το μέλλον ολόκληρο, μην το παίρνεις στο σορολόπ "χα, χα ποιος βλάκας τους ψήφισε;".

Και υπάρχουν και οι άλλοι στη Βουλή που βρίζουν αλλιώτικα, χωρίς βρομοκουβέντες.

Με τη νομιμοποίση "ύβρεων" πρωτίστως κατά της νοημοσύνης σου.

Και μιλάω φυσικά για τα κοντάρια, τα γκαζάκια και τις μάσκες.

Μιλάω και για όσα λέγονται από τους 300 για την κατάσταση της χώρας, τις διεξόδους, τα λάθη, τα σωστά, τις προδοσίες, τους προδότες, τους πελάτες της κρεμάλας.

Μιλάω και για τη λίστα Λαγκάρντ, τον Παπακωνσταντίνου και τις κάλπες.

Πώς γίνεται αυτή η Βουλή, η χειρότερη όλων από όσο εγώ μπορώ να θυμάμαι, να μάζεψε στα έδρανά της τα κατακάθια των πολιτικοποιημένων συνανθρώπων μας;

Μήπως επειδή παραφράζοντας τον ποιητή, θα έλεγε κανείς "καθρέφτης σου είμαι Βουλή μου και σου μοιάζω;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: