29.1.13

Την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας ζητά η ΠΝΟ...


Την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», ζήτησε σήμερα εκ νέου σε συνέντευξη Τύπου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία έχει εξαγγείλει προειδοποιητική 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 31/01 έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου 02/02.
Οι εκπρόσωποι των ...
τεσσάρων μεγαλύτερων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και των Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων, στις ομιλίες τους είπαν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις και να μην κάνουν βήμα πίσω, όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους στα εργασιακά.

Υπογράμμισαν, επίσης, ότι έχουν τη στήριξη των αγροτών της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι κατανοούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το ρόλο του Έλληνα ναυτεργάτη και τόνισε ότι η Παγκόσμια Ναυτιλία δίνει ό,τι περισσότερο μπορεί στην ελληνική οικονομία.

Χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου «αιτία πολέμου» για τη ναυτεργασία και ζήτησε άμεσα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και την παρέμβαση του υπουργείου, για εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονται από πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτικούς της ακτοπλοΐας...
newpost.gr

Σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επίσχεση εργασίας από Έλληνες ναυτικούς, σε επτά πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ οι απλήρωτες οφειλές φθάνουν έως και τους 7 μήνες.

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι έξω από κάθε προσδοκία και έχουμε συναίσθηση της κατάστασης, ωστόσο ύστερα από 10.000 χρόνια θαλασσινής ιστορίας της χώρας και παγκόσμιας κυριαρχίας, ίσως κάτω από τις διαταγές υπαλλήλων της τρόικας να οδεύουμε σε ολική καταστροφή και απομάκρυνση των Ελλήνων ναυτικών από τη θάλασσα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των πλοιάρχων, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος έκανε λόγο για «διωγμό της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών και για καταστροφή της εισόδου συναλλάγματος στη χώρα».

«Αν πέσει η ναυτιλία, είναι το τελευταίο οχυρό αυτής της χώρας, πρόκειται για τον πιο υγιή και δυνατό πυλώνα αυτής της κατεστραμμένης οικονομίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ και είπε ότι το ναυτικό επάγγελμα έχει πολλές ιδιαιτερότητες, όπως τη μοναξιά και την απώλεια των μικρών χαρών που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν οι στεριανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: