22.1.13

Αιχμές για τους χειρισμούς στην απεργία του Μετρό αφήνει το ΠΑΣΟΚ...


Έκκληση προς την κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες για την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, απευθύνει το ΠΑΣΟΚ.

Η ...
Ιπποκράτους αφήνει αιχμές για τον όλο χειρισμό του ζητήματος, λέγοντας: «Είχαμε επισημάνει στην κυβέρνηση τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή του σχετικού νόμου, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές.»

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να αποδεχτεί «έστω και τώρα» τις προτάσεις, ώστε με διάλογο να εκτονωθεί η κρίση. Και παράλληλα καλεί τα σωματεία των εργαζομένων «να σκεφτούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας και να σταθούν υπεύθυνα στην ανάγκη εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τους.

Η κυβέρνηση διά του αρμοδίου υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη κατήγγειλε ως «ανέξοδες και εκτός νομιμότητας» τις απεργίες στις σταθερές συγκοινωνίες, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών.

Παρέμβαση στο θέμα υπήρξε και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είπε: «Για κάθε συνδικαλιστικό φορέα, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να συντρέχουν τρία στοιχεία: Πρώτον, η σημαντικότητα του αιτήματος, ο χρόνος επέκτασης της απεργιακής κινητοποίησης και οι συνέπειες σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

» Εξ ορισμού, κάθε απεργία ή κάθε αποχή, έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, η κοινωνία, οι πολίτες και η λειτουργική σχέση με τις δραστηριότητες που αυτοί επιχειρούν. Αυτό είναι δεδομένο. Εναπόκειται στους συνδικαλιστές να μετράνε αν αυτό που επιδιώκεται είναι τόσο σημαντικό.»..
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: