19.1.13

Δικαστήριο “δικαίωσε” καταχραστή του Δημοσίου...


Προκαλεί την κοινή λογική του μέσου πολίτη, απόφαση που δικαιώνει Ηρακλειώτη ο οποίος, επί 29 χρόνια, εισέπραττε αναπηρική σύνταξη για αναπηρία 80%.
Ωστόσο, παρά το υψηλότατο ποσοστό αναπηρίας, ο εν λόγω άνδρας, φαίνεται πως ήταν ικανότατος να...
εργαστεί κι έτσι 6 χρόνια μετά την έναρξη καταβολής της αναπηρικής σύνταξης από το ΙΚΑ προσελήφθη από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, σε πόστο ευθύνης με διόλου ευκαταφρόνητο μισθό.

απόφαση ικα δικαίωση ηρακλειώτη

Όπως αποκαλύπτει το Cretalive, o άνδρας ξεκίνησε να εισπράττει την αναπηρική σύνταξη το 1983, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 έγινε αντιληπτή η “ιδιάζουσα” κατάσταση, με το ΙΚΑ αφενός να διακόπτει την καταβολη΄της σύνταξης κι αφετέρου να κινεί τις διαδικασίες καταλογισμού διεκδικ

ώντας ποσό περίπου 100.000 ευρώ, όσο εκτιμάται η ζημιά που υπέστη το Ίδρυμα κατά τη διάρκεια των 29 αυτών ετών.

Ο άνδρας, από την πλευρά του, προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, το οποίο επικαλούμενο την ιδιαίτερη ψυχική κατάσταση του αιτούντος, το γεγονός ότι για το 2012 δεν είχε εισόδημα αλλά και το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, τον δικαίωσε!

Στο πλαίσιο αυτό, και με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, η αίτηση του ΙΚΑ απορρίφθηκε, στερώντας τη δυνατότητα να επιστραφούν τα χρήματα που, κακώς, πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Την ίδια στιγμή, φυσικά, πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν πριν 25-30 χρόνια οι επιτροπές για βεβαίωση αναπηρίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: