7.1.13

Εβδομάδα καταθέσεων για τη λίστα...

Εβδομάδα καταθέσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς από σήμερα και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν καταθέσει τις εξηγήσεις τους με την ιδιότητα των ... υπόπτων, στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και τέσσερις συνεργάτες του γραφείου του, όπως και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι έχουν κληθεί για μεθαύριο Τετάρτη.

Σε πρώτο πλάνο ως ύποπτοι βρίσκονται η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου-Σικιαρίδη, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, καθώς και ο σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου Ανδρέας Ρωσώνης, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε κακουργήματα ερευνώνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών και είναι: φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων, ηθική αυτουργία σε αλλοίωση εγγράφου, αλλά και ενδεχόμενη ηθική αυτουργία σε υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: