20.1.13

«Το πολιτικό σύστημα δεν ξεχρεώνει μόνο με τη λίστα Λαγκάρντ»...



Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι εξαπολύουν απειλές για αγχόνες και προβαίνουν σε ανιστόρητες αναφορές για Γουδή καλεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποδίδοντάς τους ευθύνες για... την έξαρση της βίας και την επιστροφή της τρομοκρατίας.

«Οι απειλές για Γουδή κ.α. παρότι είναι ανιστόρητες και φαιδρές, φωλιάζουν στη σκέψη κάποιων και οδηγούν σε συμπεριφορές όπως αυτές καταγράφονται σε ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες μέρες. Συνεπώς, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι προβάλλουν αυτές».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον "Τύπο της Κυριακής" προειδοποιεί ότι το πολιτικό σύστημα δεν ξεχρεώνει απέναντι στην κοινωνία με τη συγκρότηση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Και με την απόδοση ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ, το πολιτικό σύστημα δεν ξεχρεώνει απέναντι στην κοινωνία. Για να αποκτήσει την απαιτούμενη αξιοπιστία η λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, και της Δημοκρατίας μας γενικότερα, όχι μόνο πρέπει να συνεχισθεί η εκκαθάριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, χωρίς καλύψεις ή την αποφυγή κομματικής βλάβης, που συνδέονται με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ή όσους άσκησαν εξουσία, αλλά πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργεί γενικότερα το κράτος πλέον με συνέπεια και αξιοκρατία».

Επισημαίνει επίσης ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος «Περί ευθύνης υπουργών» και να συνεχιστεί η εκκαθάριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων χωρίς κομματική σκοπιμότητα.

«Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, προσθέτοντας ότι η εκκρεμότητα αυτή αποτελεί και μέρος της συμφωνίας των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. Εγώ έχω καταγράψει τις πρώτες σκέψεις μου, τις οποίες θα θέσω υπ’ όψιν του πρωθυπουργού και των αρχηγών των άλλων δύο κομμάτων της κυβέρνησης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται και στη σύγκρουση των εξουσιών δηλώνοντας ότι δε νοείται η δικαστική εξουσία να υποκαθιστά την εκτελεστική, ενώ δηλώνει και την ικανοποίησή του για τη στήριξη που του παρέχει ο Φώτης Κουβέλης και την παραγωγική του συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: