10.1.13

"Δεν έχω καμία σχέση με το πολιτικό παιγνίδι...

...δεν ήξερα τίποτα"...
«Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα, δώσαμε απαντήσεις για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης σε σχέση με τη νόθευση», δήλωσε μετά την... ολοκλήρωση της κατάθεσης των πελατών του ο Γιώργος Στεφανάκης, δικηγόρος των τριών ξαδελφιών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα με την κατάθεση γραπτών υπομνημάτων, για περίπου τέσσερις ώρες τα ξαδέλφια του Γ.Παπακωσνατντίνου Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης έδιναν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ στην οποία ελέγχονται ως ύποτποι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων.

«Δεν έχω καμία σχέση με το πολιτικό παιγνίδι, δεν ήξερα τίποτα, πρώτη φορά πληροφορήθηκα για το θέμα απ'τον πρώην υπουργό Οικονομικών στις 28 Δεκεμβρίου ότι υπήρχαν στη λίστα τα ονόματά μας και αφαιρέθηκαν», δήλωσε μετά την κατάθεσή της η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε ότι τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τις καταθέσεις τους στο πολλαπλάσιο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν είχε συμφέρον να αλλοιώσει τη λίστα αφήνοντας παράλληλα αιχμές: «Δεν πιστεύω ότι έγινε αλλοίωση. Αν έγινε αλλοίωση της λίστας, συμφέρον θα είχε εκείνος που ήθελε να προστατεύσει το όνομά του».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του Γ.Παπακωνσταντίνου Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), μετά την κατάθεσή του υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι απέδειξε πως ο λογαριασμός του στην HSBC της Γενεύης δεν άνοιξε και έκλεισε μέσα σε μια μέρα αλλά είχε ανοιχτεί 7-8 χρόνια πριν το 2005 οπότε και έγινε η μεταφορά των χρημάτων στην Ελλάδα με βάση το νόμο Αλογοσκούφη.

Τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωναντίνου, δηλαδή η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, έφτασαν στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης και έδιναν εξηγήσεις για περίπου 4 ώρες, δηλαδή μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα με τα οποία επιχειρούν να δικαιολογήσουν τους λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Γενεύης που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο Σ.Σικιαρίδης, υποστηρίζουν κατά πληροφορίες ότι τα χρήματα στο λογαριασμό τους ύψους 1,222 εκατ.δολαρίων που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ, προέρχονταν από νόμιμες πηγές και συγκεκριμένα από την εργασία τους και από πώληση ακινήτου και ότι τα χρήματά αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης -που δραστηριοποιείται ως αντιπρόσωπος ιταλικών οπλικών συστημάτων- σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών) υποστήριξε ότι ο λογαριασμός που διατηρούσε στην HSBC είχε 750 χιλιάδες ευρώ και 170 χιλιάδες δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λογαριασμός αυτός το 2005 εμφανίζεται να ανοίγει και να κλείνει μέσα σε μια μέρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Ρωσσώνης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που βρίσκονταν στο λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Τι υποστηρίζουν τα ξαδέλφια του Γ.Παπακωνσταντίνου για τις σχέσεις τους με τον πρώην υπουργό


Κατά πληροφορίες, η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Σ.Σικιαρίδης υποστηρίζουν στα υπομνήματά τους ότι ποτέ δεν είχαν επαφή για το θέμα του λογαριασμού τους στην ελβετική τράπεζα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ποτέ δεν ζήτησαν κάτι από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ανήκε σε άλλο χώρο απ' το δικό τους (χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοούν πολιτικό ή επαγγελματικό χώρο).

Δεν υπήρχε λόγος να τον ενημερώσουμε, δεν γνώριζε για τους λογαριασμούς μας, φέρονται να αναφέρουν τα ξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου στα γραπτά υπομνήματα που έδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς αναφορικά με το γιατί σβήστηκαν τα ονόματά τους από την λίστα Λαγκάρντ που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: