22.1.13

ΚΥΠΡΟΣ: «Ορισμένοι εποφθαλμιούν τις ρωσικές καταθέσεις και το φυσικό αέριο»...


Από σκοπιμότητες, η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε, ότι είναι φανερό πως ορισμένοι, που δεν κατονόμασε, «εποφθαλμιούν και τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο και πιθανώς και το φυσικό αέριο».

Σύμφωνα με...
το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Στεφάνου διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί για τη μη ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Έστω, πρόσθεσε, κι αν κάποιοι στην Ευρώπη θεωρούν, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της οικονομίας.

Επίσης, κατέστησε σαφές, ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται αυτή την τοποθέτηση και γι αυτό ακριβώς αντιστάθηκε στην αναφορά που είχε η τρόικα στο αρχικό μνημόνιο για άμεση προώθηση και εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε επίσης, προς τι η επιμονή ορισμένων να κατηγορούν αυθαίρετα την Κύπρο για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
Δεν μπορεί, είπε, με διάφορα προσχήματα να προσπαθούν ορισμένοι να φέρουν νέα ζητήματα από το παράθυρο και δεν μπορεί στην περίπτωση της Κύπρου να εφαρμόζονται ακραία σενάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: