12.1.13

«Σημασία έχει η υπογραφή και όχι η ημερομηνία»...

Ότι αυτό που έχει σημασία είναι η υπογραφή και όχι η ημερομηνία της υπογραφής δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για ... επίτευξη συμφωνίας για το μνημόνιο εντός Φεβρουαρίου και υπογραφή του το Μάρτιο.

Εκείνο που είναι καίρι ο, υπέδειξε, «είναι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται η Κύπρος, ώστε να μπορέσουμε να ανοικοδομήσουμε την οικονομία».

Η μόνη εκκρεμότητα, είπε, αφορά στο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πρόσθεσε ότι αναμένεται η έκθεση της PIΜCΟ στις 18 Ιανουαρίου.

O Kύπριος υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί ώθηση και ανάπτυξη.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει τελική και ουσιαστική συζήτηση στο Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου και ότι θα ακολουθήσει και άλλη συζήτηση επί του θέματος.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις, που δέχεται η Κύπρος περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο κύριος Σιαρλή διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή Δημοκρατία τηρεί όλους τους όρους και προϋποθέσεις που θέτουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανισμοί. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: