16.1.13

Γιούνκερ: Επικίνδυνα υψηλή η πορεία του ευρώ...



Ως απειλή για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας χαρακτήρισε τη συνεχή ανοδική πορεία του ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Τους τελευταίους έξι μήνες το... ευρώ σημείωσε 8% αύξηση έναντι του δολαρίου που βασίζεται στις ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις ότι η τριετής αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές αρχίζει να καταλαγιάζει καθώς και στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι δεν θα χαλαρώσει περαιτέρω την νομισματική πολιτική.

Ο κ. Γιούνκερ μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Λουξεμβούργο χαρακτήρισε την θέση του ευρώ «επικίνδυνα υψηλή» αντανακλώντας τις ανησυχίες των πολιτικών ηγετών της Ελβετίας και της Ιαπωνίας που θρηνούν για τις ισχυρές συναλλαγματικές ισοτιμία.

«Η ζώνη του ευρώ έχει γίνει πιο σταθερή μετά από πολλές προσπάθειες, ορισμένες από μένα», δήλωσε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τώρα «η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ είναι επικίνδυνα υψηλή».

Οι δηλώσεις του προέδρου του Εurogroup έρχονται πέντε ημέρες μετά την άρνηση του Μάριο Ντράγκι να σχολιάσει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες λέγοντας ότι δεν αποτελούν στόχο της πολιτικής της ΕΚΤ.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: