5.1.13

Θύμα της αδιαφορίας περαστικών και αστυνομίας η κοπέλα που βιάστηκε στην Ινδία...

Μαρτυρία από τον συνοδό της...

Αβοήθητη, γυμνή και κυριολεκτικά πεταμένη στην άκρη του δρόμου για 45 λεπτά μετά το βιασμό και τα βαριά τραύματα που τις προκάλεσαν έξι άνδρες παρέμενε η 23χρονη Ινδή, η οποία τελικά...
υπέκυψε προκαλώντας κύμα οργής στη χώρα της.

Ο φίλος της, που τη συνόδευε στο σινεμά και από εκεί στην επιστροφή τους όταν τους επιτέθηκαν οι άνδρες, μίλησε για πρώτη φορά για όσα συνέβησαν στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί.

Αφού τους ανέβασαν στο λεωφορείο οδηγούσαν σε κύκλους για σχεδόν 2,5 ώρες, είπε σε τηλεοπτικό σταθμό. Σε όλη τη διαδρομή χτυπούσαν την κοπέλα και τον ίδιο ενώ και οι έξι άνδρες βίασαν την 23χρονη φοιτήτρια.

Παρόλες τις φωνές και των δύο, κανένας πεζός δεν τους πρόσεξε. Οι δράστες έσβησαν μάλιστα και τα φώτα στο εσωτερικό του λεωφορείου για να μη φαίνονται.

Μετά τους πέταξαν στο δρόμο και έφυγαν.

Ο άνδρας ζητούσε βοήθεια, μαζεύτηκαν μερικοί περαστικοί αλλά κανένας δεν βοήθησε τη γυναίκα που κείτονταν βαριά τραυματισμένη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν 45 λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει, αλλά και τότε σπατάλησαν αρκετή ώρα διαφωνώντας για το που έπρεπε να πάνε την κοπέλα και τον φίλο της, που τους φώναζε «δώστε μας ρούχα».

Παραταύτα η αστυνομία επιμένει ότι το πρώτο όχημά της έφτασε σε τέσσερα λεπτά και μέσα σε άλλα 24 λεπτά τα θύματα ήταν σε νοσοκομείο.

Μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας, η γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη όπου και πέθανε το περασμένο Σάββατο.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα οργής και διαδηλώσεων στην Ινδία όπου τα περιστατικά βιασμών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τα θύματα να εξαναγκάζονται να σιωπούν ή εκβιάζονται να μην αναφέρουν τίποτα στις Αρχές.

Η κυβέρνηση πάντως υποσχέθηκε ότι θα πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών τουλάχιστον στην πρωτεύουσα. Ο νόμος μάλιστα ίσως φέρει το όνομα της 23χρονης φοιτήτριας, το οποίο ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: