7.1.13

Ιδανικό ποδαρικό με... υπογραφή Πίνο!...

Ένα άκρως αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο, και ένας Πίνο "να τον πιεις στο ποτήρι" έβαλαν την... σφραγίδα στο 3-0 του Ολυμπιακού επί της Βέροιας με το "καλημέρα" του νέου έτους.

Οι ... Πειραιώτες πήραν τρεις ακόμη πόντους μπροστά στο κοινό τους, έφτασαν τους 42 και διατήρησαν το +8 από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το αήττητο έπειτα από 16 αγωνιστικές.

Μπορεί στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι να έμειναν... άσφαιροι, αλλά η είσοδος του Κολομβιανού άλλαξε την εικόνα τους και έτσι μάλλον φυσιολογικά ήρθε η τελική επικράτηση με τέτοια άνεση.

Από σέντρα του Πίνο στο 54' έγινε το 1-0 με τον Μήτρογλου, στο 85' ο Τζιμπούρ με πέναλτι έκανε το 2-0 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο τρίτος φορ του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς, διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 91' έπειτα από σέντρα του νεοαποκτηθέντα άσου.

Μάλιστα, αν και έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο, κατάφερε να βγει πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Αν μη τι άλλο, έκανε ντεμπούτο με το... δεξί, φορώντας την ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα.
Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ, τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον Χολέβα στα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Κοντρέρας. Οι Μοδέστο και Μανιάτης είναι τα αμυντικά χαφ, με τους Γκρέκο και Τζιμπούρ, λογικά να είναι στα άκρα και τον Μασάντο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, για την Βέροια Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόπεζ, ο Σνάουτσνερ δεξιά στην άμυνα, ο Αμαραντίδης αριστερά και οι Γεωργέας και Μπάρμπας στο κέντρο. Οι Καφές, Ζούνιορ, Παυλίδης, Μορένο και Κόστλι πλαισίωναν τον Ιωάννου, που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

"Άσφαιρο" το πρώτο 45λεπτο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με το... καλημέρα του αγώνα να γίνει το "αφεντικό" και να κυριαρχήσει πάνω στο χορτάρι. Πίεσε ψηλά από τα πρώτα λεπτά, κυνήγησε το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, όμως δεν τα κατάφερε.

Η Βέροια ήταν διαβασμένη πίσω, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Λόπεζ και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Μπροστά δεν απείλησε ουσιαστικά, αλλά το πρώτο και κύριο μέλημά της ήταν να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να σκοράρει.

Οι Πειραιώτες είχαν καλή στιγμή στο 4' με τον Τζιμπούρ, το μονοκόμματο σουτ του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόπεζ, που πάντως απέκρουσε ασταθώς και εν συνεχεία απομάκρυνε η άμυνα προ της γραμμής.

Έξι λεπτά μετά η καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά στη σέντρα του Μήτρογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 18' ο Τοροσίδης μπόρεσε να βγάλει παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή, ο Τζιμπούρ έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η κορυφαία στιγμή για τον Ολυμπιακό έγινε στο 26'. Ο Γκρέκο έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά για τον Τζιμπούρ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Λόπεζ, αλλά πλάσαρε πάνω του και πήρε απλά το κόρνερ.

Το 65% κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους δεν μετουσιώθηκε σε γκολ και ΄έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με λευκή ισοπαλία. Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...



Πίνο και... κερνάω

Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλη εικόνα, με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς καλύτερος και πολύ πιο αποτελεσματικός, αφού κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να χάσει ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Κάτι ο Λόπεζ όμως, κάτι η έλλειψη ψυχραιμίας στην εκτέλεση δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πειραιά να φτάσει σε πιο επιβλητική επικράτηση.

Ο Πίνο έκανε ιδανικό ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, αφού έβαλε την... σφραγίδα του στο νικηφόρο 3-0. Εκείνος "σέρβιρε" και οι συμπαίκτες του εκτελούσαν.

Από δική του σέντρα στο 54' ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Προηγουμένως, είχε φροντίσει να έχει ένα καλό σουτ στο 47' και 1-2... ζογκλερικά, δείγμα της κλάσης του. Ξέρει μπάλα ο Κολομβιανός, απλά θέλει παιχνίδια στα πόδια για να λυθεί ακόμα περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες με τους Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Πίνο και το 1-0 παρέμενε. Μέχρι να φτάσει ο αγώνας στο 85', με τον Αμαραντίδη να κάνει πέναλτι στον Τοροσίδη και ο Αλγερινός φορ από την άσπρη βούλα... κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του Πειραιά.

Ένα ακόμα γκολ, και πάλι από ασίστ του Πίνο, ήρθε από τον Πάντελιτς με κεφαλιά στο 91' και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα εν μέσω αποθέωσης και χειροκροτημάτων από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την εικόνα της επανάληψης και το νέο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδη, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο, Μανιάτη, Τζιμπούρ, Μασάντο (88’ Πάντελιτς), Γκρέκο (46’ Πίνο), Μήτρογλου (78’ Φετφατζίδης).

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μορένο, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καφές (68’ Σκαθαρούδης), Κόστλι, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49’ Καλογέρης), Ιωάννου (81’ Μάνος).

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: