2.1.13

Στουρνάρας: «Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ, αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο»...


Αυστηρούς ελέγχους σε όλους όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. Ρωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τη λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι...
ο ίδιος έφερε την αυθεντική λίστα και όχι κάποιος άλλος, ενώ άφησε αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ, την αυθεντική, δεν την έφερε κάποιος άλλος. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"...» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο προέχουν έλεγχοι στη λίστα με τις 54 χιλιάδες για φοροδιαφυγή. «Θα κληθούν αυτοί που έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην τροπή που έλαβε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σχετικά με την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα λέγοντας «ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί».

Σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει πολλά, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους που είχε θέσει. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πάει αρκετά καλά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης φέτος έχουμε πλεόνασμα σε αντίθεση με το έλλειμμα πέρυσι.

«Προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο νέο έτος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία θα αποδειχθεί εάν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό και να σωθούμε. Ωστόσο προέβλεψε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα από το 2012 και εκτίμησε ότι μετά το δεύτερο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης. «Βρισκόμαστε προς το τέλος της προσαρμογής κι αυτό μας δίνει ελπίδα. Έχουμε καλύψει τα 2/3» είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: