23.1.13

Μόντι προς Ιταλούς: Χωρίς εμένα «θα είχαμε γίνει Ελλάδα»...


Σε κεντρική προεκλογική στρατηγική έχει αναγάγει ο Μάριο Μόντι τον παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. «Οι Ελληνες πλέον έχουν γονατίσει. Αυτό ακριβώς θα...
συνέβαινε και στην Ιταλία χωρίς την κυβέρνησή μου» είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Rai Tre.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ούτε στη συμμαχία του Μπερλουσκόνι, ούτε στη συμμαχία του Μπερσάνι να κυβερνήσουν την Ιταλία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας, που πέταξε τα ρούχα του τεχνοκράτη και ανέλαβε επικεφαλής του κεντρώου τρίτου πόλου, δήλωσε στη συνέντευξή του ότι «στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου πριν έξι δεκαετίες».

Αναφέρθηκε και στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Και απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής δήλωσε: «Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκας ή και της Αριστεράς;».

Η συνέντευξη του Μάριο Μόντι στο Rai Tre



«Τρέφω βαθιά δυσπιστία στην ικανότητα της συμμαχίας που ηγείται ο Μπερλουσκόνι και της συμμαχίας του Μπερσάνι να κυβερνήσουν την Ιταλία» συνέχισε ο Προφεσόρε που κατέρχεται στις εκλογές με τη λίστα Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι για την Ιταλία σε συνασπισμό με τους Πιερ Φερντινάντο Καζίνι και Τζανφράνκο Φίνι.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, ο Μόντι εξήγησε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός «πρόκειται να δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, όπως και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

«Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιταλοί» υπογράμμισε επίσης ο Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο «η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει φέτος νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: