6.1.13

Μετωπική ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ...

Φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη «λίστα Λαγκάρντ» εν όψει και της πρότασης που αναμένεται να υποβάλει η Κουμουνδούρου για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και την πρόθεσή της να ... ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών και του Ευ. Βενιζέλου.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, η Ιπποκράτους έκανε λόγο για «χυδαιότητα» και «ακραία συκοφαντία» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου, απορρίπτοντας στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρυψε τη «λίστα Λαγκάρντ».

«Από ποιον «απέκρυψε» τη λίστα ο κ. Βενιζέλος; Από την αρμόδια υπηρεσία που ήδη την είχε; Αν το ΣΔΟΕ δεν είχε τη λίστα, τότε ο υπουργός θα έπρεπε όντως να του τη στείλει αμέσως. Έλα όμως που το ΣΔΟΕ είχε τη λίστα, πριν ο κ. Βενιζέλος αναλάβει καθήκοντα, οπότε και ενημερώθηκε από το ΣΔΟΕ, με δίμηνη μάλιστα καθυστέρηση», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Επικρίνει επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι εστιάζει τα πυρά του «σε αυτόν που αντέδρασε τον Οκτώβριο, όταν κάποιοι είπαν το απίθανο πως το ΣΔΟΕ δεν έχει τη λίστα που του είχε σταλεί και είχε μελετηθεί ήδη από αυτό».

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και στο θέμα της δημοσίευσης της λίστας από περιοδικό, στο οποίο όπως σημειώνει, κάποιος έδωσε τη λίστα «και ισχυριζόταν ότι δεν την κράτησε». «Ο δε ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με πάθος τον δημοσιογράφο/εκδότη που παρέλαβε από την «πηγή», επεξεργάστηκε και δημοσίευσε τα στοιχεία της λίστας. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του κ. Τσίπρα στο ερώτημα γιατί προστατεύει πολιτικά αυτόν που συγκαλύπτει κάποιον ψευδόμενο», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών και δεν το έκανε; Έπρεπε να στείλει τη λίστα στην αρμόδια ελεγκτική αρχή, δηλαδή το ΣΔΟΕ; Μα το ΣΔΟΕ είχε ήδη τη λίστα, είχε εξετάσει το περιεχόμενό της και ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο δύο ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Η Ιπποκράτους διερωτάται παράλληλα «πόσο κακόπιστος και εμπαθής πρέπει να είναι κάποιος ώστε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι όταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε όλο το επιτελείο του Υπουργείου και φυσικά και ο κ. Διώτης ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ που ήταν η αρμόδια υπηρεσία για την αξιοποίηση της λίστας, την όποια ήταν αυτονόητο ότι την έχει και την χρησιμοποιεί ως «πηγή πληροφοριών» γιατί αυτό είχε ήδη γίνει και είχε τεθεί υπόψη του υπουργού».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, αν το ΣΔΟΕ, μέσω του επικεφαλής του, ήθελε κάποια περαιτέρω οδηγία από τον υπουργό «μπορούσε να το θέσει σε μια από τις πολλές συσκέψεις για θέματα φοροδιαφυγής, μπορούσε να ζητήσει νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση, μπορούσε, μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου να το θέσει στους τρεις επόμενους υπουργούς που μεσολάβησαν μέχρι την αποχώρηση του κ. Διώτη», Ωστόσο, κάτι τέτοιο «δεν έγινε ποτέ», συμπληρώνει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και προσωπικά ο κ. Τσίπρας δεν αρκείται σε αυτά. Πηγαίνει ακόμα πιο πέρα στην χυδαιότητά του, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη λίστα στη διάθεσή του και άρα μπορεί να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σε αυτήν για πολιτική στήριξη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια; Πώς είναι δυνατόν να λέει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας μια τέτοια ακραία συκοφαντία χωρίς κανένα στοιχείο, έτσι εν ψυχρώ; Υπό την έννοια αυτή, ο εκάστοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μπορεί να θέσει οποιονδήποτε στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, μπορεί να γίνεται θύμα μιας τέτοιας αδίστακτης συκοφαντικής κατηγορίας;», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ένδειξη; Όχι. Ας σιωπήσει, λοιπόν, και ας ζητήσει συγγνώμη. Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο».

Για «συγκάλυψη» κάνει λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους», υπογραμμίζει.

«Ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον καταλογισμό ευθυνών αποτελεί το μεγάλο αίτημα του λαού μας», προσθέτει, κατηγορώντας παράλληλα την συγκυβέρνηση ότι «δεν διστάζει να υπονομεύει την δημοκρατία και να σπέρνει το διχασμό».


voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: