26.1.13

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες θύματα αδέσποτων σκύλων...


Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, ενώ εμφανής είναι η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να μεριμνήσει για τα τετράποδα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις συνοικίες της πόλης.
 Ήδη χθες το πρωί...
θύματα αδέσποτων σκύλων έπεσαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην οδό Ιωλκού με Δημητριάδος , την ώρα που η άτυχη ηλικιωμένη είχε κατέβει στην αγορά του Βόλου για να κάνει τα καθημερινά της ψώνια. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το αδέσποτο σκυλί όρμησε ξαφνικά εναντίον της και την δάγκωσε στο ύψος της γάμπας.

Πολίτες ειδοποίησαν το ασθενοφόρο που την παρέλαβε και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ της έγραψαν και την θεραπευτική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση αδέσποτου σκύλου, και πάλι σε ηλικιωμένη γυναίκα, αυτή τη φορά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Η γυναίκα έκανε την καθιερωμένη της βόλτα στο πάρκο, όταν ξαφνικά και χωρίς λόγο δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο και δάγκωμα στο πόδι. Η άτυχη γυναίκα από την τρομάρα της έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το πρόσωπό της, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ωστόσο τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε και η δεύτερη ηλικιωμένη γυναίκα, αφού την ίδια στιγμή πολίτες είδαν το περιστατικό και κάλεσαν άμεσα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντάς την στο Νοσοκομείου του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τέλος να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες πολιτών για τέτοιου είδους επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν για πιο λόγο έχουν γίνει τόσο επιθετικά τα αδέσποτα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κυκλοφορούν σε αγέλες αποτελούμενες από 8-10 σκυλιά...
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: